L'últim abat

1554. El monestir benedictí de Sant Benet s’enfonsa en la més roïna misèria. Com ell, molts altres monestirs catalans van també a la deriva, una situació que beneficia les ambicions del rei Felip II. No obstant això, el nou abat de Sant Benet, Pere Frigola, indignat per la situació crítica i injusta que troba, creu que hi ha una solució i es planteja el repte de fer-lo ressorgir de les seves cendres costi el que costi i malgrat el perill que això pot comportar.

Intriga i suspens, vida i mort, amor i odi es barregen en una novel·la que retrata els estralls de la corrupció política, religiosa i social a la segona meitat del segle XVI, així com la situació precària d’un poble devastat.

La novel·la de Gironell -escrita a l’escenari del mateix monestir de Sant Benet, on l’autor ha estat confinat durant un any- és una història que ens aboca a les tradicions, l’art, a les vinyes, a la gastronomia, a les relacions i als interessos enfrontats existents en el moment del renaixement d’un dels monestirs amb una història més convulsa.


Any de publicació: 2012

Editorial: Columna (català) / SUMA (castellà)